Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира влизането в групите на Шампионската лига. Тимът е в група "В" с Реал Мадрид, Базел и Ливърпул, а собственикът вече поглежда по-смело от последното място.

"Аз мисля, че това нещо ще остане в световната история. Чувствам се и щастлив, и уморен. Не можах да спя тази нощ, просто не можах да заспя. Все още ме държи адреналина. Чувствам се щастлив. По форумите пишело Моци президент и да му се дава български паспорт, което е хубаво. И нас ни направи известни. Все пак Лудогорец е български отбор, навсякъде се говори за България", заяви Домусчиев в интервю пред БиТиВи.

"Не валят офертите така лесно. Спасил две дузпи или вкарал два гола. Моци със сигурност ще бъде наш играч до зимата, след това зависи от него. Моци си е гарантирал при нас до пенсия работното място. Той е легенда на клуба и е човек, който дава много. Гарет Бейл и Роналдо не са ги опазвали почти никой бранител, така че недейте да очаквате от Моци кой знае какви чудеса", допълни Домусчиев.

Големи ли бяха премиите на играчите? "За стандартите в последните 10 години доста големи. Не искам да разтягаме 100 хиляди, 200 хиляди евро или 500 хиляди евро, както пишеха румънските медии. Не можах да разбера дали вече не е било циганска сватба. Нека момчетата да са доволни."

"Ние не се плашим от предизвикателствата. В крайна сметка затова сме се борили, за да влезем в Шампионската лига и да играем с грандовете и да ги докараме в България. Колкото се може повече хора да видят любими футболисти, треньори и т.н. След като те не могат да отидат, грандовете ще дойдат тук. Ще играме всеки един мач, както си играем нормално. Много по-голямо е напрежението, когато си фаворит в даден мач. Разликата между Реал Мадрид като играчи, финанси и история с нас е от земята до небето. Но на нас не ни пречи да се пробваме и да се учим от големите. И миналата година, когато бяхме в Лига Европа, не ни даваха големи шансове, но се класирахме първи. Вярвам в момчетата и треньорите и смятам, че ще направят всичко най-малко да сме трети в групата, за да продължим в Лига Европа", каза още босът на клуба.

Дали има страх от мачовете с грандовете: "Притеснения да - дали няма да финишираме със 17, 18 или 20 гола. Тези големите отбори стават все по-силни с годините. И разликата от един клуб от такова естество и Източна Европа е доста голяма."

На въпрос за Националния стадион, Домусчиев заяви: "Да, има неща, които трябва спешно да се направят. Точният списък го нямам, но има неща минимум, за да може УЕФА, правейки компромис, да отговаряме на изискванията. И да не се налагаме мачовете да се играят в Букурещ или Скопие. Ние го правим за нашите фенове и да заделим средства, за да може Националният стадион да отговори на тези изисквания."

Група "В"
1.Реал (Мадрид)
2.Базел
3.Ливърпул
4.ЛУДОГОРЕЦ

Пълен жребий за Шампионската лига - ТУК

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите