Капитанът на националния отбор на Англия Джон Тери присъства на пресконференцията преди квалификацията с България. Двубоят е на 2 септември (петък) от 21:15 часа на Националния стадион “Васил Левски”.

“Бербатов е много добър футболист и за нас е добре, че той няма да играе в този мач. Срещу Бербатов се играе много трудно”, сподели Джон Тери. Бранителят на Челси коментира и присъствието в лагера на България на Стилиян и Мартин Петрови, които играят във Висшата лига: “Те са много добри футболисти, запознати сме с тяхната игра. България като цяло има добра защита и се представя добре в нападение.”

Тери си спомни и мача на Челси срещу “Левски” на Националния стадион в груповата фаза на Шампионската лига: “Стадионът е много голям и си спомням невероятната атмосфера на него, но сме играли и на други големи стадиони и не се притеснявам от този факт.”

“Това, което ме интересува, е победата и доброто представяне. Важното е да спечелим трите точки. Ясно е, че се нуждаем от победа, има напрежение от това, защото знаем, че ще бъде труден тест. Чувстваме се уверени в силите си. Най-много се притеснява да не загубим мача, нашата цел е лидерството на групата. Предстоят ни два тежки двубоя, сега с България, а след това и с Уелс”, добави Тери./БЛИЦ