Част от запалянковците на "Левски" се обединиха около мнението, че точният човек за треньор на любимия им клуб е един от най-успешните чужденци в историята на "сините", ако не и най-успешния - Седрик Бардон. 

"Защо не се обадиха на него, а водят Ивайло Петев? Няма значение, че Седрик е французин. Той е голям левскар и би работил с цялото си сърце за отбора", коментираха разпалено фенове пред репортер на БЛИЦ.

Френският плеймейкър пристигна на "Георги Аспарухов" през лятото на 2005 година, като още в първия си сезон записа 32 мача и 8 гола във всички турнири, а "сините" изиграха невероятните 14 мача за роден клуб в един сезон в евротурнирите. Година по-късно Бардон игра в 40 срещи и вкара 11 гола, като беше с огромна заслуга за историческото първо участие в групите на Шампионската лига за роден клуб.

След това пое в посока Израел. Това стана през януари 2008 година. След един сезон в Бней Йехуда и една година в Анортозис Бардон се завърна на "Герена" по личното желание на Тодор Батков, който го доведе в София, за да помогне на тима отново да влезе в групите на Шампионска лига, но вече на 33 години не се представи така успешно, като в първия си период, въпреки че се разписа срещу Дебрецен в плейофа за влизане.

В "Левски" Бардон печели два пъти титлата (2006, 2007), един път Купата на България (2007) и два пъти Суперкупата (2007, 2009).

Навършващият на 15 октомври 37 години французин не спира да се интересува от случващото се на "Герена" по интернет, като поддържа и контакт с родните фенове чрез официалната си страница във "Фейсбук". Само преди месеци Бардон се предложи за треньор на "сините", но Батков и компания не се заинтригуваха. Сега пък феновете желаят французина обратно на "Герена". В родината си той не се занимава с любимата игра, а върти собствен бизнес.