ЦСКА и Зоря (Луганск) застанаха един срещу друг в Европа и преди две години. Тогава украинците спечелиха след 1:1 в София и 1:0 на тяхна земя. За да продължат напред в турнира Лига Европа обаче им помогнаха и съдиите.

Това призна след реванша през август 2019 година треньорът Виктор Скрипник, който и днес води Зоря.

БЛИЦ припомня изказването на наставника след реванша, в който ЦСКА не получи чиста дузпа, а малко след това Иван Турицов беше изгонен.

Припомняме и друго – на първата среща в София през 2019 година ЦСКА откри след гол на Евандро в 13-ата минута, а гостите изравниха в края на полувремето от дузпа чрез Юрченко. „Армейските“ фенове бурно оспориха наказателния удар и скандираха „Мафия, мафия!“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Според много фенове и специалисти това е най-голямото ощетяване на ЦСКА в европейските клубни турнири през ХХI век. Никой не помни подобно порязване както в първата, така и във втората среща.

„На всички беше ясно, че съперникът трябва да вкара гол. Без такъв нямаше как да продължи напред в турнира. Затова и играта ни беше настроена в тази посока, да не получим попадение. Постигнахме целта си, а помогна и показването на червения картон“, заяви Скрипник след втория двубой през август 2019 година.

„ Такива неща се случват във футбола. Виждате, че можеше да дадат дузпа срещу нас, а в следващата минута изгониха играч. Вероятно това беше ключовите моменти в този двубой – неотсъдената дузпа и червеният картон. Ние не можем да спорим за това, но защо да бъде омаловажавана победата ни? Ние се стараехме да натискаме, за да вкараме гол и го постигнахме. Браво на момчетата. Точно три седмици от началото на сезона за нас и за това време изиграхме седем мача. В тях постигнахме пет победи и две равенства. Мога само да похваля играчите. Напълно заслужават определението на онзи банер, който висеше на стадиона с надпис „Мъже“ Не знам какво щеше да стане, ако бяха отсъдили дузпата и нямаше червен картон. Мога само да си представя. Съдията обаче взе своето решение. Не мога да кажа дали съдийските решения са предопределили изхода от двата мача, тъй като с времето някои неща се забравят. Дузпата, която получихме в първата среща, принципно може да се отсъди, но може и да не се свири. Може да се каже, че Заря този път имаше късмет. Още един път обаче ще повторя, че заради хвърлената енергия, начина на игра и елиминирането на съперник като ЦСКА, заслужаваме похвали, а не да се натяква, че са ни подпрели съдиите“, завърши през 2019 година бившият наставник на Вердер.
Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа