Лудогорец и Стяуа ще мерят сили в първи мач от плейофите на Шампионската лига тази вечер. Двубоят е от 21:45 часа в Букурещ, а крайният победител от двата сблъсъка ще попадне в Лигата на богатите. Най-комерсиалният европейски турнир рядко допуска скромни тимове и минимални бюджети, а Лудогорец и Стяуа вече направиха нужното, за да се подсилят за новия сезон. Вижте кой кого купи и продаде през лятото.
 
Румънският гранд определено бе тимът, който бе по-активен в привличането на нови попълнения, но похарчи по-малко от родния шампион. Двата клуба дори бяха в директна битка за тунизиеца Юнес Хамза от "Ботев", който предпочете Лудогорец пред румънците.
 
Стяуа взе 10 нови срещу четирима за Лудогорец и плати милион и половина евро, срещу 2,5 милиона, похарчени от "орлите". Румънският гранд купи едва четирима нови играчи и взе останалите под наем или си ги върна от други клубове, докато българският тим плати за всеки един от новите, които ще използва за битките в Европа - Ангуло, Хамза, Анисе и Вандерсон. Рекордът е при Браян Ангуло. Домусчиев извади 1,5 милиона евро за колумбийския ляв бек!

novi.jpg
 
Далеч по-сериозни във финансов план, в полза на румънците, изглеждат нещата в графа "напуснали футболисти". Стяуа се раздели с десетима, но получи 9,2 милиона евро само от продажбите на Флорин Гардош в Саутхямптън и Михай Пинтили в Ал Хилал. В касата на Лудогорец не постъпиха средства от сделките с Берое и Славия за Димо Бакалов, Мишел Бургзорг и Мишел Платини.

napusnali.jpg