Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" рухна! Точно в 16:31 часа след предупредителни сирени 350 килограма взривно вещество срути до земята сектор “А” на съоръжението. Това поставя начало на мащабна реконструкция на “Георги Аспарухов”, която окончателно трябва да завърши през 2018 година.

На пръв поглед цялата организация мина спокойно, без проблеми и по план. Самият взрив трая не повече от 5-6 секунди, след което козирката и целият сектор бяха срутени до земята. Последва голям облак прах, който се разнесе в небето. Заради дъжда, който валеше през цялото време, облакът се разпръсна за не повече от 1-2 минути и не причини кой знае какви вреди на живущите около “Герена”.

Новият стадион ще бъда изграден на три етапа. Първият ще бъде реализиран до май 2014 година, когато би трябвало да са напълно готови Секторите А и Б. Този период е съобразен най-вече със 100-годишнината на клуба, когато тимът ще играе домакинските си мачове на стадиона. На първия етап до 2014 година, за А и Б сектор, ще бъдат разходени между 16-20 милиона лева. Вторият етап включва изграждането на Сектор В през 2015 година. А третият, цялостното завършване на съоръжението, се предвижда за 2017-2018 година.
ЕКИП НА БЛИЦ

ВИЖТЕ КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА НОВИЯТ СТАДИОН

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ TV КАДРИ И СНИМКИ ОТ ВЗРИВА НА "ГЕРЕНА"

lala.jpg

untitled22.jpg

untitled21.jpg

untitled122.jpg