Силният човек в "Левски" Иво Тонев обяви официално промените в треньорския щаб. Както вече е известно, Илиан Илиев няма да бъде треньор, на негово място застава досегашният му помощник - Николай Митов. Негови помощници ще бъдат Елин Топузаков и Мариан Христов.

"Вече разбрахте промените, които се направиха в треньорското ръководство. Разделихме се с Илиан Илиев, вчера заедно с Боримиров имахме разговор с него. Стигнахме до решението Илиан да напусне. Това беше решение от нас и от него. Не може да се говори нито за освобождаване, нито за оставка. Илиан прецени, че това е добре за Левски в момента. Мисля си, че Илиан заслужава необходимото уважение. Николай Митов ще бъде треньор до края на сезона с двама нови помощници – Мариан Христов и Елин Топузаков. Предложих на Здравко Здравков да остане на работа в школата, в понеделник ще имаме нов разговор, на който ще уточним дали ще остане на работа", каза Иво Тонев.

На въпрос, съжалява ли, че не се е стигнало до раздялата след мача с Монтана, Иво Тонев обяви: “Не, не съжалявам. Преди по-малко от месец бях длъжен да застана зад него, той не заслужаваше това отношение. Вчера обаче стигнахме до това решение заедно.”

“Моето лично виждане е, че трябва повече характер в “Левски”. Елин Топузаков дълго време беше капитан в най-доброто време на “Левски”. Мариан Христов беше част от отбора на Кайзерслаутерн и стана шампион на Германия, а там се става по-трудно, отколкото в България. И двамата знаят как се става шампион. Очаквам от тях да предадат този характер на момчетата”, коментира Иво Тонев решението за назначението на Топузаков и Мариан Христов в щаба на Ники Митов.

Очаквайте подробности и ексклузивни кадри от БЛИЦ TV от случващото се в "Левски"