Мариан Христов даде първото си блиц интервю като треньор в “Левски”. Както е известно, бившият играч на “сините” и национал на България вече е помощник на Николай Митов на “Герена”. В щаба влиза и Елин Топузаков.

Русокосият исполин от Ботевград е познат като изключително труден характер и неразговорлив. Е, на първата си пресконференция, която протече 2-3 минути, Мариан Христов го доказа. Журналистите едва вадеха думите от устата му, а той даваше отговори, които едва ли са подходящи за положението в “Левски”.

Ето изказването на Мариан Христов без редакторска намеса:

“Супер се чувствам, доста време съм прекарал тук. Запознат съм с обстановката в “Левски”. Ей там до сгурията беше хотелът, в него поживях малко, 4-5 години, не знам дали сега е там”, бяха първите думи на новият асистент.

На въпрос, притеснява ли се от трудното положение в момента в отбора, бившият футболист каза: “Човек не избира, когато го поканят, тогава решава. Сега са ме поканили, сега съм приел. В “Левски” винаги е тежко, мен специално не ме е страх.“

На следващия въпрос, каква е обстановката в съблекалнята, Мариан Христов отговори: “Съблекалнята е синя, шкафчета, кърпи...Нормално, като всеки отбор. Всички футболисти имат напрежение с публиката, негативни резултати, но на професионален футболист това ни е работата. Трябва да играят футбол, затова са дошли тук. Оправдание за някакви психически неща, напрежения и тем подобни, не ги приемам.”

Журналист попита: “Иво Тонев каза, че сте привлечен заради силния характер”, а Мариан Христов каза: “Не знам какъв ми е характерът. Не ми е много лесен. Има си старши треньор и абсолютно всички, които сега са тук, искаме “Левски” да играе по-агресивно, да имаме повече положения.”

Последните думи на Мариан Христов бяха свързани с въпрос: “Ще успеете ли да вдигнете отбора за един ден?” Отговорът беше: “Зависи колко са тежки.”

Очаквайте подробности и ексклузивни кадри от БЛИЦ TV от случващото се в "Левски"