Новият помощник в “Левски” Елин Топузаков коментира назначението си. Заедно с Мариан Христов той ще помага на новия треньор Николай Митов. Триото наследи Илиан Илиев на “Герена”.

“Чувствам се добре, вече съм на по-различна позиция. Надявам се най-вече с опита и с годините, които имах на “Герена”, да бъда в помощ на отбора. Момчетата са малко стъписани. Може би от прекалено големите очаквания, че след три години суша, задължително трябва да станем шампиони. С някои футболисти съм играл, от други имам наблюдения от школата. Не мисля, че духът на “Левски” е загубен, просто трябва да го покажем“, заяви Топузаков.

“Казах на играчите, че в “Левски” публиката и философията е да не се предаваме докрай. Грешки всеки допуска, дали технически или тактически, това е част от играта. Когато виждаме непримиримост и воля за победа, грешките се поправят. Ще наблегнем на това, да им вдигнем настроението. Ние сме тук не да ги учим за два дни да играят, но не се плашим. Не сме загубили тотално шансове и не сме отписали сезона, “Левски” се бори докрай. Такава е ситуацията, че в челото стана гъсто, може да сме извън тройката, може и да сме шампиони. Предстоят дербита, в които трябва да докажем дали заслужаваме да сме шампиони”, добави бившият сърцат защитник на “сините”.

“Не мога от два часа да дам генерална оценка за отбора. Ще се опитам преодолеем това нещо, защото в “Левски” напрежение има винаги. Ще наблегнем на хубавите неща, на нещата от самата игра, как трябва да атакуваме, да защитаваме, да се абстрахираме от негативите на публиката. Няма какво да призовавам феновете, имали сме и ние такива моменти”, завърши Топузаков./БЛИЦ