Станимир Стоилов заяви, че е имал желание да води "Левски" още при гостуването в Ловеч. Мъри обаче обясни, че на срещата му с Иво Тонев преди дни не му е била отправена сериозна покана. Бившият наставник на "сините", Литекс и националния отбор каза още, че има да получава пари от клуба от "Герена" и продължава да си ги чака.

"Левски" остава основен фаворит за титлата. В мача с Лудогорец ще вземат преимущество, сигурен съм. За мен тези разговори със „сините“ не бяха покана, а диалог. Очи в очи разговори е имало и с Илиан Илиев и Херо. Това, че са преговаряли с други хора е повече от нормално. Пари не сме обсъждали. Финансовите условия не са били предмет на разговора. Повтарям – официална покана за треньор към мен нямаше", обяви Стоилов.

"Не зная защо на разговорите не дойде Батков, не ме интересува. Да, Сираков винаги ме е подкрепял и ми е казвал: „Ти трябва да си в "Левски", това е най-доброто за клуба“. Никога не е поставял себе си пред мен. В такъв голям гранд трябва екип, а не само един треньор. Сам човек не може да върши толкова много работа. Ясно е, че за един тим в страната най-важен е треньорът. В България се подценяват спортно-техническите щабове, а не би трябвало", продължи Мъри, който гостува на Крум Савов в "Канал 3".

"Отидох на срещата преди няколко дни като знаех, че няма да получа конкретно предложение. Иво се държа добре, останалите също. Претенциите са ми в спортно-технически план. Имаме и финансови взаимоотношения с ФК "Левски", които смятам, че ще бъдат решени без проблем", каза Стоилов, добавяйки, че си чака парите, които си е заработил преди години на "Герена".

"Николай Костов нямаше достатъчно време да работи. С Гонзо сме приятели и нямаме проблеми, но иначе селекцията е трагична и скъпа, школата – унищожена, а постиженията – никакви. Как да имам доверие на хора, които сменят треньора след една загуба? Никой не може да ме убеди, че Костов искаше сам да се махне. Не можеш да махнеш треньора преди двата ти най-важни мача за полусезона, като изключим този с ЦСКА. И аз исках да съм на скамейката в Ловеч, но никой не ме покани. Това са фактите", категоричен беше Мъри, който за последно води кипърския Анортозис.

Стоилов коментира Лудогорец, ЦСКА, както и престоя си в Литекс и националния отбор.

"Стойчо е допингът на ЦСКА. Иначе чисто спортно-технически и „Б“ отборът им не си спомням да е бил на толкова ниско ниво. Слабо, много слабо. Момчетата в отбора в момента играят на максимума от възможностите си. Добре организирани са и оттам печелят. Тепърва ще им се връщат Тошко и Трифонов – тоест ще вървят нагоре. Присо е голяма загуба за ЦСКА. Ами Анисе, ако се върне? Тогава ЦСКА наистина ще е фактор. Равенство между "Левски" и Лудогорец прави ЦСКА шампион. Горе-долу така излиза. Това е вариантът за "армейците" да са първи", заяви спецът.

"На Лудогорец напрежението им дойде малко в повече напрежението, иначе превъзхождат повечето тимове в страната. Там има неща в игрови план за изчистване – от две контри им правят два гола. Не е нормално. Иначе наистина показаха на цяла футболна България как се работи правилно и вярно, за да се постигнат резултати.
Няма нищо лошо да си добре подготвен медикаментозно. Щом стимулантът е разрешен, значи не е допинг. Може пък да са открили някакво ново вещество", коментира Стоилов, добавяйки, че е приятел с Ивайло Петев.

"В националния беше трудно и може би беше провал. Но самата ситуация бе сложна. Задачата за Любо е много подобна като моята преди, защото почти не разполага с материал, с който да работи. Станислав Манолев ние в Ловеч го направихме футболист и не смятам, че престоят ми в града беше провал. Напротив – наложихме стил на игра, който и до днес носи позитиви. Ние за първи път показахме Георги Миланов, Сашо Цветков и други млади футболисти. Стоичков може да спечели Купата. За титлата мисля, че няма как да стане", завърши Станимир Стоилов.