Националите ни стартират похода си към Евро 2012 с гостуване на Англия тази вечер. Сблъсъкът започва в 22:00 часа на "Уембли" и ще бъде предаван директно по ТВ+ за абонатите на "Булсатком". Досега България не е побеждавала англичаните, а ако това се случи днес, ще е истинска сензация.

Играли сме 8 мача срещу "трите лъва", в които записваме 4 загуби и 4 равенства. България пази добри спомени от последното гостуване на "Уембли", но преди реконструкцията на стадиона. На 10 октомври 1998 година завършваме 0:0 отново в евроквалификация, като тогава нападението на домакините бе водено от Алън Шиърър и Майкъл Оуен.
4.jpg
Тази вечер титуляри срещу България се очаква да започнат звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни и Джърмейн Дефоу от Тотнъм. Селекционерът на Англия Фабио Капело е притиснат до стената и не може да разчита на много от титулярите си, които са контузени. На вратата ще е младият страж Джо Харт, който се представя блестящо с екипа на Манчестър Сити от началото на сезона.

В защита пред него, отдясно ще действа Глен Джонсън, а отляво - Ашли Коул. В центъра на отбраната Капело ще заложи на Фил Ягиелка, като за негов партньор ще избира между Матю Ъпсън и Майкъл Доусън. В халфовата линия селекционерът на домакините ще заложи вероятно на сърцатия капитан Стивън Джерард и Гарет Бари, а по крилата ще нападат Тио Уолкот и Джеймс Милнър - съответно отдясно и отляво.
3.jpg
Българската врата отново ще пази Николай Михайлов, който се представя отлично в Твенте от началото на сезона в Холандия. Десен бек ще бъде Станислав Манолев, а отляво ще е Живко Миланов. В центъра на защитата ще играят ветеранът Илиян Стоянов и Иван Иванов. В средата на терена Стоилов вероятно ще заложи на капитана Стилиян Петров и Станислав Ангелов-Пелето. По левия фланг ще атакува бързоногото крило на Болтън Мартин Петров, а по дясното крило - Георги Пеев, за когото Мъри има известни колебания, тъй като халфът се завърна наскоро в игра след контузия. Още в първия си мач след операцията обаче Пеев се представи блестящо, донасяйки победата на Амкар с 1:0 над Ростов. Ако Стоилов реши в последния момент да остави халфа на пейката, тогава място сред титулярите ще намери Чавдар Янков.

В атака се очаква да действат Ивелин Попов и Валери Божинов. Имаше вариант Попето да остане на пейката, тъй като в последните дни бе размотаван заради трансферната сага, разиграла се с него. Талантът уж бе сигурен за английския Блекбърн, а в крайна сметка се озова в турския Газиантепспор. Не е изключено в последния момент Стоилов да промени решението си и да пусне титуляри в атака Валери Домовчийски и Валери Божинов. Домо играе силно от началото на сезона във Втора Бундеслига в Германия, като се разписа и при двете победи до момента на Херта. /БЛИЦ

АНГЛИЯ - БЪЛГАРИЯ
Евроквалификация от Група "G"
Днес от 22:00 часа
Пряко по
ТВ+ ("Булсатком")
Лондон, стадион "Уембли"
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

england.gifАНГЛИЯ: Джо ХАРТ (Манчестър Сити), Глен ДЖОНСЪН (Ливърпул), Фил ЯГИЕЛКА (Евертън), Майкъл ДОУСЪН (Тотнъм), Ашли КОУЛ (Челси), Гарет БАРИ (Манчестър Сити), Стивън ДЖЕРАРД (Ливърпул), Тио УОЛКОТ (Арсенал), Джейм МИЛНЪР (Манчестър Сити), Уейн РУУНИ (Манчестър Юнайтед), Джърмейн ДЕФОУ (Тотнъм)
Резерви: Бен ФОСТЪР (Бирмингам), Матю ЪПСЪН (Уест Хям), Джолиън ЛЕСКЪТ (Манчестър Сити), Адам ДЖОНСЪН (Манчестър Сити), Ашли ЙЪНГ (Астън Вила), Майкъл КАРИК (Манчестър Юнайтед), Дарън БЕНТ (Съндърланд)
Контузени: Скот КАРСЪН, Робърт ГРИЙН, Рио ФЪРДИНАНД, Джон ТЕРИ, Франк ЛАМПАРД, Аарън ЛЕНЪН, Боби ЗАМОРА, Питър КРАУЧ
Селекционер: Фабио Капело
bg.gif
БЪЛГАРИЯ: Николай МИХАЙЛОВ (Твенте, Хол), Станислав МАНОЛЕВ (ПСВ Айнховен, Хол), Илиян СТОЯНОВ (Санфрече, Яп), Иван ИВАНОВ (Алания, Рус), Живко МИЛАНОВ (Васлуй, Рум), Георги ПЕЕВ (Амкар, Рус), Стилиян ПЕТРОВ (Астън Вила, Анг), Станислав АНГЕЛОВ (Стяуа, Рум), Мартин ПЕТРОВ (Болтън, Анг), Валери БОЖИНОВ (Парма, Ит), Валери ДОМОВЧИЙСКИ (Херта, Гер)
Резерви: Владислав СТОЯНОВ (Шериф, Мол), Веселин МИНЕВ (Левски), Захари СИРАКОВ (Амкар, Рус), Чавдар ЯНКОВ (Ростов, Рус), Николай ДИМИТРОВ (Касъмпаша, Тур), Ивелин ПОПОВ (Газиантепспор, Тур), Димитър РАНГЕЛОВ (Макаби ТА, Изр)
Контузен: Благой ГЕОРГИЕВ
Селекционер: Станимир Стоилов

БАЛАНС: 8 мача, 4 победи за Англия, 4 равенства, г.р. 9:2 за Англия
Всички мачове между Англия и България - ТУК