МВР и Прокуратурата съгласуваха мерки за опазване на реда в столицата по време на футболната среща между ЦСКА и „Левски” в събота, съобщиха от пресцентъра на МВР. Заседание заради сигналите за подготвяни групови нарушения на обществения ред и за организиране на сблъсъци между феновете на футболни отбори преди мача на 19 октомври, в София, се проведе при главния прокурор Сотир Цацаров. На заседанието, в което участва и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, са съгласувани мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред.

В МВР е разработен план за полицейските действия преди, по време и след мача. Пропускането на зрителите през входовете на Националния стадион „Васил Левски” и през изградените контролно-пропускателни пунктове ще започне два часа преди началото на срещата. Няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, както и такива, които носят забранени предмети - огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и др.

По повод разпространени в интернет-пространството призиви на фен клубовете хореографиите на агитките да бъдат реализирани с маскирани лица, от СДВР напомнят, че това е в противоречие със законодателството. Маскирани фенове няма да бъдат допускани и те ще носят съответната наказателна отговорност.

От полицията призовават гражданите на София и почитателите на футбола да се разграничават от провокации и да избягват конфронтации.