Новото попълнение на „Левски” Рене Михелич няма фиксирана клауза за откупуване. Словенецът дойде под наем на „Герена” от португалския Национал (Мадейра) за срок от 6 месеца. „Сините” ще се бръкнат със сериозната сума от 50 000 евро за този период, за да притежават правата на футболиста, съобщава „Меридиан Мач”.

Ако той бъде одобрен обаче, не е ясно срещу каква сума ще го привлече „Левски”. Това е шокиращ факт, като се има предвид, че по принцип в договорите за наем се фиксира откупуваща клауза, а в момента няма такава. Това означава, че ако бившият футболист на Марибор впечатли много с изявите си, португалският му клуб ще бъде в ролята да изнудва „Левски” за голяма трансферна сума. Не е ясно по чие желание подобна задължителна клауза не е добавена в договора на Михелич. Единственият анекс към договора е точно определена дата, до която „сините” могат да направят оферта за халфа. Тоест „Левски” има първа опция за купуването на словенеца.

Михелич на практика се превръща в четвъртото най-скъпо попълнение на „сините” през тази зима. Рекордьор е Гари Родригес. Крилото дойде срещу 300 000 евро. Втори е бранителят на Черноморец Пламен Димов, за който бяха дадени 235 000 лева. Стражът Михаил Иванов излезе около 100 000 лева на „сините”.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ