Националът Емил Гъргоров е афектиран от разпространената информация, че е бойкотирал държавния тим заради контузия, а в същото време е играл в Китай. Бадема обясни ситуацията пред БЛИЦ, подчертавайки изрично, че е в постоянен контакт с Любослав Пенев и Радослав Здравков. Именно националният селекционер и щабът му са преценили, че няма смисъл да разчитат на Гъргоров за евроквалификациите с Хърватия (0:1) и Норвегия, тъй като той не е в оптимална форма.

"Стига с тези сензации! Все се търси скандала, което не е нормално предвид важността на мача, който предстои на момчетата тази вечер в Норвегия. Искам да се знае, че не съм тренирал 35 дни и поднових занимания едва миналия четвъртък. Да, играх за клубния си отбор Шъдзяджуан Йончен, но в това няма нищо скандално. Влязох като резерва, тъй като ми липсва игрова практика. Това споделих и на Любослав Пенев и Радослав Здравков, с които съм в постоянен контакт. Те добре знаеха, че не съм тренирал повече от месец заради контузията. Запознати са отлично със състоянието ми и прецениха, че е по-добре да не ме викат", обясни Емил Гъргоров пред БЛИЦ.

"Какъв е смисълът да пътувам 25 часа от Китай, да се прибера в България и да не мога да играя? По-добре г-н Пенев да разчита на играчите, които са в оптимална форма. Мачът с Норвегия е много важен и няма смисъл за насаждане на напрежение. Няма скандал между мен и Пенев, между мен и БФС и когото и да било. Желая успех на съотборниците ми тази вечер. Те знаят, че съм с тях и ги подкрепям, а занапред, ако г-н Пенев реши, винаги бих помогнал на националния отбор, както винаги досега съм го правил", добави Емил Гъргоров.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Нашата група "Н" за европейските квалификации