Президентът на ФИФА Сеп Блатер ще изгледа от трибуните на стадион "Улевал" европейската квалификация от Група "Н" между Норвегия и България. Сблъсъкът в Осло стартира в 21:45 часа българско време. Босът на световната футболна федерация пристигна специално за събитието и покани на официален обяд президентите на Норвежкия футболен съюз Ингве Хален и Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Срещата се състоя в градския парламент на Осло, където по традиция всяка година през декември се връчва Нобеловата награда за мир. Освен от Михайлов, който е и член на Изпълнителния комитет на УЕФА, БФС бе представен от първия вицепрезидент Йордан Лечков, вицепрезидента Атанас Фурнаджиев, членът на Изпълкома Петър Величков и заместник-изпълнителния директор Антон Попов.

Блатер пожела успех и на двата отбора и подчерта, че се надява да види веднага след края на мача приятелското ръкостискане за мир между капитаните на Норвегия и България, и главния съдия. Церемонията е част от глобалната кампания на ФИФА за мир и бе въведена на всички срещи от изминалото световно първенство в Бразилия това лято.

Нашата група "Н" за европейските квалификации