Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Селекционерът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели даде пресконференция преди двубоя с България. Световната квалификация е в петък (7 септември) от 21:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”. Прандели закъсня с около половин час за брифинга, тъй като след пристигането си италианците първо минаха през хотела и след това дойдоха на стадиона. Още в началото на пресконференцията направи впечатление, че Чезаре Прандели забрани да го снимат, докато говори. По време на целия брифинг цареше хаос, имаше много хора в залата, българските журналисти не задаваха въпроси, имаше обърквания и в превода. Все пак ето какво каза селекционерът на Италия:

-Имате ли някакви съмнения около отбора или е този, който познаваме?
-Единствено с Даниеле де Роси. Ще го решим на последната тренировка тази вечер.

-Знаете ли нещо за обновения състав на България?
-Много знаем и много не знаем. Отборът е в процес на развитие. Работи в схема 4-3-3, агресивен е, в голямата част владее топката.

-Какво ще ни кажете за двойката в атака Пабло Освалдо – Джовинко?
-Те се намират в чудесна кондиция, всички играчи са във форма. Всичко е лесно, но когато вярваш, че нещата са лесни, излизат, че са по-трудни.

-Какво ще ни кажете за Параолимпиадата?
-Не толкова, че обръщам особено внимание, колкото се вълнувам от нея. Обръщам внимание на посланията, които тези спортисти правят към нас.

-Има ли някакво значение в кой ще бъде фланелката с №10. Може би отива в Джовинко?
-Нямам специално отношение към номера, капитанът прави събиране на играчите и заедно разпределят фланелките. Изненадваш ме с този въпрос. Дали е номер 10, 11 или 9, няма значение. Важното е той (б.р. – има предвид Джовинко) да атакува добре и да свърши работата.

-Предстоят ни две години, които са насочени към Бразилия. Каква е ключовата дума?
-Ключовата дума е квалификация. Да има последователност, каквато умеем да доказваме.

-Какво градите от финала на Европейското първенство до момента?
-Важно е да започнем утре, всичко се изгражда от история, подготовка и познаване на противника. Този отбор трябва да върви по този път, познавайки противниковия отбор.

-Кой е най-опасният български футболист?
-Със сигурност Попов, но и №21 (б.р. – има предвид Светослав Дяков).

-В настоящия отбор са включени седем играчи от Ювентус. Това не прави ли един голям процент на тези присъстващи.
-Много важни промени съм направил, най-вече в манталитета. И преди имахме седем или осем от Ювентус, но резултатите бяха различни. При нас е Пирло, Джовинко, Матри и други.

-Преди 4 години срещата България – Италия беше съпътствана от не много приятни събития?
-Сега можем да кажем, че властите в България уверяват, че всичко е о`кей, не се предвиждат по-специални събития. Ние сме направили крачка напред, както всички знаете резултатите са налице. Работим много по превенцията, имаме желание да няма никакви ексцесии.

-Знаете ли, че Валери Божинов не е в състава на България? Какви спомени имате от него, когато работихте заедно във Фиорентина?
-Чудесен спомен, слънчево, положително момче. Вероятно това е моментно решение и не е в добра кондиция. Не бих могъл да говоря за избора на играчи на българския треньор.

-Какво казахте на момчетата за изминалото европейско първенство?
-Казах същото, което и преди две години. Убеден съм, че ние сега сме модерни, заредени с ентусиазъм, заредени с решителност. Целта са квалификациите и да бъдем щедри. Това бяхме и това трябва да бъдем. Не съм говорил за европейското, а за това, което предстои.