ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Ектор Купер и Жорже Коща са другите две имена, с които „Левски” преговарял след разминаването със Станимир Стоилов. В крайна сметка "сините" заложиха на сърбина Славиша Йоканович.

Собственикът на "Левски" Тодор Батков също призна, че "сините" са имали бомбастичен вариант за нов треньор. "Става въпрос за световноизвестно име. Разговарях с него по телефона в неделя вечерта, но след това преценихме с Наско Сираков, че е прекалено. Все пак си има стандарти", сподели Батков.

Аржентинецът Купер е поискал 700 000 евро годишна заплата. Португалецът Коща не е търсел много пари - около 300 000 евро на сезон. Йоканович е бил предпочетен заради великолепни препоръки дори от хора, с които е в лоши отношения, информира "Труд". 57-годишният безработен Купер е водил отбори като Валенсия, Парма и Интер, а за последно беше в турския Ордуспор.

41-годишният Коща е в АЕЛ (Кипър), а по-рано работи в португалските Брага, Акедемика и Олянензе, както и румънския Клуж. С далеч по-скромното име Александър Янкович изобщо нямаше преговори, колкото и Сале да се хвали, че отказал на Левски.