Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов потвърди за раздялата с Мишел Платини. Вестник “ШОУ” първи съобщи, че желанието на бразилеца е да напусне България. Платини даже е резервирал билет за родината си и дните му в ЦСКА са преброени.

Нападателят вече е говорил с ръководството на клуба и е изявил желанието си пред тях, а сега предстои да му бъде търсен нов отбор.

"Знаете, че имам добри отношения с Мишел Платини още от предишния си престой. И тогава, и сега той играе в почти всички мачове, но формата му в момента е спаднала, може би и липсата на подготовката е оправдание. Пред ръководството е обявил, че иска да напусне ЦСКА през лятото. Той е професионалист и ще ни помогне с каквото може до лятото. Затова взехме решение за вечното дерби да разчитаме на хора, които искат да са в отбора и са готови да се раздават“, сподели Радуканов, който бе гост в предаването "Зона Спорт" по bTV action.

Треньорът призна, че в дербито е искал повече скорост и затова е оставил по-бавните Камбуров и Платини на скамейката, а и в конкретния случай на бразилеца изглежда му е липсвала и мотивация след скорошния въпросен разговор с ръководството.

„Идеята ни беше да заложим на бързината на Варела, Присо и Делев. Знаете, че защитата на "Левски" е по-бавна и това ни беше планът. Някои не успяха да преодолеят страха. Който и да излезе на терена, трябва да защити мястото си“, каза Радуканов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ