ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Христо Стоичков коментира болезнената тема около историята на ЦСКА. Както е известно, Камата е притежател на акциите на клуба, след като "Титан" му ги прехвърлиха. Една от основните теми в последните дни е дали при сливане с друг клуб ЦСКА ще загуби историята си.

"Ситуацията е такава - тежка, трагична. Тези, които са били, те са история. Може ли да се върне това, което е било преди 30 години. Няма да се върне, само ще си спомняме. Трудно ще бъде, на мен ще ми бъде трудно, но ЦСКА винаги е бил клуб с публика. Когато си в правилен път, реално начертан път с ясни идеи, нищо не закъснява. Вие сте свидетели, Ювентус игра във втора лига, големи отбори също са минали през този период. Какво е странното? Историята остава, никой не може да изтрие историята, колкото да пишат тези, които са от два дни във футбола. Името ми не могат да изтрият, неговото име не могат да изтрият (б.р. - сочи Аспарух Никодимов).

Дайте да гледаме реално на нещата, това искам, честност, откровеност, прозрачност. Това, че една година няма да се играе в Европа, ами няма да се играе. Но не може да свикваме да не играем, това няма да го позволя. Марката ЦСКА да не е в Европа, аз това няма да го позволя, докато съм жив. Като дойдат другите след нас, да му мислят какво искат да правят. По-спокоен и разумен не мога да бъда. Спокойно, и на нашата улица ще изгрее слънце", заяви Стоичков.

Настоящият треньор коментира и евентуалната позиция на БФС по целия казус: "Какво трябва да направи БФС? Когато си в професионалния футбол какъв проблем може да ти направи футболният съюз. Не виждам какви пречки трябва да има от БФС към ЦСКА. Конфликт, е, конфликт, това е едно (б.р. - визира конфликта с Борислав Михайлов), работата е друга. Трябва да работим. Като съм изряден, какво да ми каже?! Че не съм изряден. Може ли на черното да кажеш бяло. Трябва да сме максимално изрядни. Щом сме професионален клуб, какви конфликти."