Главният акционер в ЦСКА Александър Томов говори по темата с трансфера на Ивайло Чочев. БЛИЦ първи съобщи, че оферта към младока има от италианския Палермо, а френския вицешампион Монако също се включи в борбата за подписа му.

Томов сподели, че се радва за интереса към Чочев и до няколко дни преговорите ще бъдат приключени. Акционерът на ЦСКА засегна отново темата с дълговете на клуба, определяйки действията на бившите собственици от "Титан" като мутренски.

„Не ми се иска да разкривам трансферните ни цели. Трябва да приключим всички договори, да видим кой остава и кой напуска. Трябва да уважим и треньорските решение. Мога да кажа, че ще имаме няколко много силни попълнения в халфовата линия и в атака. През миналия сезон имахме трудности с централния нападател, сега точно там е концентрирано вниманието ни“, каза Томов пред телевизия "България он Еър"

„Не крия, че за Ивайло Чочев има оферти от два големи европейски отбора. Предполагам, че до няколко дни ще приключим преговорите. Не можем да го спрем. Това е признание за юношите в отбора. Има интерес и към Райс Мболи. Излязоха доста материали в печата, но все още няма подписан договор. Бяха представителите на клубовете в София, радвам се, че има конкуренция за български играч. Ако е рекъл Господ, той ще играе в силен европейски отбор. Той може да стане поредната голяма звезда на ЦСКА, който ще играе в чужбина. Ще вземем решение. Ще бъда с отбора до последната контрола, дотогава ще решим. Моят съвет към Ивайло е да се стяга за европейска презентация“, допълни главният акционер на "червените".

„Миналата година ни предричаха фалит, място във втората седмица, отпадане от "А" група, а ние станахме вицешампиони. Ако си бяхме повярвали по-рано, щяхме може би да постигнем и повече. При всички положения трябва да се очаква и изисква повече от ЦСКА през новия сезон. Целта е стандартна: всеки мач се търси победа. Трябва да имаме две пълноценинни 11-ки, трябва да имаме 2-3 юноши, които да се готвят за първия отбор, но не искаме да задаваме предварително цели, за да играят освободено хората. Не искам никакви криви сметки или полутонове, искам ясна и открита игра за победа", каза още Томов.

„Костваше ни много да получим всички нужни документи за лицензи. Ще има публикуван списък с всички плащания. ЦСКА дава пари за стари и излишни дългове – давани са обещания и договори, без да се плащат. Извършено е престъпление срещу клуба през последните години. Когато виждам, че ни идват нови и нови сметки от 2012 или 2011 година за по 200-300 хиляди за нови футболисти, които не са били платени, това е неетично, непочтено и незаконно. Трябва да преживеем този мутренски подход. ЦСКА преживя един труден период, защото връща назад и плаща за греховете на десетина-двадесет човека, които са управлявали некадърно. Ако всичко е наред, ЦСКА ще бъде стабилизиран за година напред. Очаквам на тази база да получим солиден генерален спонсор. Не искаме да се основаваме на български собственик, който днеска дал, утре - не дал. Искаме да приложим модерен западноевропейски модел на финансиране. Имаме опит от първата емисия с акции, втората ще бъде различна", допълни идеологът на ЦСКА.

„ЦСКА е поставен в невероятно неравноправно положение, особено спрямо "Левски". Вместо да плащаме пари за школата, за развитието на децата, ние плащаме на държавата затова, че развиваме спорта. Според мен и феновете нямат да бъдат доволни. Преговорите за базите се водеха и с тях.“

„Ненужно се преекспонират отношенията с „ЦСКА Завинаги“. В началото те поеха ангажимент безвъзмездно да изградят три стадиона и сектор "Г". Последното отпадна, а два от стадионите са готови. Сега търсим начин как да им дадем акции, но трябва да намерим нужния механизъм. Със сдружението споделяме една философия. Всеки, който обича клуба и иска да го развива, е добре дошъл. Те подадоха ръка, ние също, сега, когато се говори за акции, нещата станаха по-трудни, но аз съм оптимист. За Сектор Г може би ще успеем, може да не е за първи, втория мач, но според мен ще се справят. Има подписани договори, дано да действат бързо.“

„Обещавам на феновете, че отборът ще играе честно и почтено. Ще има 30 раздаващи се докрай футболисти, като всички хора, които ги интересува търговията, кой на кое място е завършил, печалбарството и личните интереси, ще бъдат изметени", завърши Александър Томов.