ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Компания от Люксембург ще бъде новия собственик на ЦСКА. Обявената от Александър Томов "Лира Инвестмънт" се оказа със седалище в Люксембург, а не Лондон.

Вчера БЛИЦ разкри, че собственици на ЦСКА все още са босовете на "Титан", тъй като сделката не е одобрена от Комисията за защита на конкуренцията. По-рано БЛИЦ първи разкри, че в Търговския регистър изненадващо като Председател на Надзорния съвет е вписан легендата Димитър Якимов, докато името на анонсирания от Александър Томов - Лорънс Дейвис не фигурира. От "червения" клуб пък продължават да твърдят, че англичанинът е председател на надзорния съвет на тима.

Интересен факт пък разкри вестник "Преса". Според изданието седалището на "Лира Инвестмънт" е на улица "Алфонс Мюншан" 29в квартал Мерл в столицата Люксембург. Любопитното е, че на същото място се намира и адресът на българския почетен консул в Люксембург -Димитриос Зоис. А Зоис е бивш съпруг на заместник-председателя на Европейската комисия Вивиан Рединг, която вчера имаше редица официални срещи в София.

Това разбира се може да е просто съвпадение и Зоис просто да дели една офис сграда с купувача на ЦСКА.