Изпълнителните директори на ЦСКА Стоян Орманджиев и Филип Филипов дават пресконференция, на която представиха новия технически директор на клуба Михаил Александров и треньора Томислав Стипич.

В началото беше представена презентация, показваща структурата на управление на ЦСКА. 

"ЦСКА е акционерно дружество. На върха на пирамидата са физически и юридически лица. Христо Стоичков и НФСКИН ("Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука), с учредител Данаил Илиев. С Христо Стоичков по-рядко комуникираме, но по-напоително", обясни Стоян Орманджиев.

"В Управителния съвет са Ангел Борисов, Орманджиев и Филип Филипов. Той назначава изпълнителни директори. Тук отново сме ние. Нашите функции са равнопоставени. Функцията ни е споделена. Аз съм човекът, който отговаря за администратичната част, а Филипов за спортно-техническото направление. Не значи, че дейността ни се размива. Филипов може здраво да удари по масата и знае как се става шампион и как се печели купа. Има дубъл като футболист. Неговите качества са много ценни за клуба. Ние като изпълнителни директори ще комуникираме пряко с финансов директор, маркетингов директор и пиар", продължи Орманджиев.

Той съобщи за още една промяна. ЦСКА вече има нов финансов директор - Петър Стоянов. 

"Той е ново лице в клуба. Петър Стоянов е човек с дългогодишен опит в тази сфера, с голяма експертиза. Работи неуморно месец и половина по финансовите дела на клуба", каза Стоян Орманджиев. 

"Международният отдел е поверен на дама, която колкото е атрактивна, толкова е и отговорна. Допълнително ще бъдете запознати с нейната личност“, уточни Орманджиев.

"Технически директор е нова позиция в нашия клуб. Ще възникнат доста въпрос. Най-накратко организация на мача и инфраструктура. За Михаил Aлександров е нещо като специалност. Михаил от доста време се занимава. Неговата работа изискваше пътуване по Европа. Чакахме и удачен момент, в който да ви изговорим тези работи. Вижда се по-нагледно самата структура на управление. На върха на клуба е акционерно дружество. Ежедневно комуникираме с Данаил Илиев. Той живее с проблемите на клуба", добави Орманджиев.

"Маркетинг и пиар - дигитални медии и магазин. Не е нещо ново, но е важно. За ЦСКА ще са важни всички социални кампании. Екипировката за следващия сезон е нещо много по-мащабно от една фланелка. Свързано с една много интересна кампания. Информация от клуба ще достига до максимално много хора, включително подрастващи и по-възрастни. Звеното фенмагазин е отделно, но няма как да е извън клуба и маркетинг и пиар", продължи той.

"Спортно-техническото направление е разделено на две – мъжки отбор, професионален футбол, начело с Томислав Стипич, Владимир Манчев на втория отбор - скаутско звено - Иван Славов. Той е на върха на пирамидата и работи добре с развитите платформи, за да не гледаме видеокасетки. Работим с данни. Администрацията се състои от тийм мениджър - на първи, втори и трети отбор. Организиране на срещите, тренировъчната база и всичко. Отделно е ДЮШ. За нас е изключително важна. Ще страдаме, докато нямаме наша база, но имаме план", каза още Стоян Орманджиев.

"Костадин Ангелов е директор на ДЮШ. Има отделно скаутско звено. Ще работим в тясна връзка с първия отбор и администрация, отговорна за ежедневните задачи в ДЮШ. Това е най-общо за структурата ни. Ще бъде качена в сайта ни с повече информация - имейли, телефони и т.н.", добави Орманджиев.

"Спомням си, че когато влязох в ЦСКА като юноша, чужденците бяха около българите. Тогава имаше Ибрахима Гай, Тиаго Силва и други. Те бяха около българите, а не българите около тях. Следим много изкъсо българските футболисти. Тези, които са в чужбина, не са толкова много. Качествените в България също не са толкова много. ЦСКА е отворен за абсолютно всеки. Каквото и решение да вземем за треньора, все на някого няма да му хареса. Искахме треньор, който да започне начисто, да започне да работи и да не го гонят някакви стари истории", каза още изпълнителният директор на ЦСКА.

"Всичко, което можем да направим според законите на България, ще го направим. Всичко, за да може ЦСКА да бъде там, където заслужава. Има пари за стадион, има пари за школа, има пари за първия и втория отбор. Парите не са подсигурени за една година, а за години напред. Намеренията са много сериозни и бюджетът е съобразен според рамката на ЦСКА. 28 милиона за стадиона са все едно 2,40", добави Стоян Орманджиев.