ЦСКА приема Лудогорец от 16:00 часа на стадион „Българска армия” в дербито на 16-ия кръг на „А” група. „Червените” и разградчани са основните претенденти за титлата и срещата може да има голямо значение за крайното класиране в челото на родния шампионат. В момента "червените" имат комфортна преднина от 5 точки на върха в класирането и евентуален успех ще я увеличи на 8. Загуба обаче ще означава, че разградчани ще стопят изоставането си на 2 точки и ще дишат във врата на своя съперник.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов ще опита да поведе тима си към първа победа над Лудогорец в „А” група. Домакините са в серия от 5 поредни загуби, а за последно отбелязаха гол във вратата на разградчани през сезон 2011/2012 при равенството 2:2. През първия полусезон пък сблъсъкът между двата тима завърши с успех с 2:0 на Лудогорец.

Войната преди двубоя тече с пълна сила, като дори се стигна до оставки и жребий, който да определи кой съдия да ръководи битката на „Българска армия”.

Най-големият проблем пред Стойчо Младенов е, че той не може да използва в мача наказания Тончи Кукоч. Така ще се наложат някои рокади в отбраната на тима, като на левия бек вероятно ще бъде преместен Венци Василев, а отдясно ще стартира Апостол Попов. В центъра пред вратаря Дивиш пък отново ще започнат Александър Тунчев и Оршулич. Стивън Сънди и Маркиньос ще бъдат двамата опорни халфове в схемата на "червените", а Тони Силва и Антон Карачанаков вероятно ще стартират по двете крила. Фелипе ще бъде в ролята на плеймейкър, а головата машина Сержиу Буш отново ще води атаката.

Треньорът на разградчани Георги Дерменджиев няма да може да разчита на водещия си нападател Роман Безяк. Той ще бъде заменен от Юнес Хамза. На вратата отново ще бъде Владо Стоянов с четворката в отбрана в лицето на Йордан Минев, Георги терзиев, Козмин Моци и Жуниор Кайсара. Ешпиньо и Светослав Дяков ще действат като дефанзивни халфове, а Марселиньо ще бъде в ролята на плеймейкър. По крилата пък ще оперират Михаил Александров и Дани Абало.

ЦСКА ЛУДОГОРЕЦ22.JPG
16:00 часа, пряко по Нова телевизия
Стадион „Българска армия”
Съдия: Ще бъде определен със жребий преди двубоя


 

Вероятни състави:
ЦСКА: Якуб Дивиш, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Марин Оршулич, Апостол Попов, Стивън Сънди, Маркиньос, Тони Силва, Жуан Фелипе, Антон Карачанаков, Серджиу Буш

Лудогорец: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Георги Терзиев, Козмин Моци, Жуниор Кайсара, Фабио Ешпиньо, Светослав Дяков, Дани Абало, Марселиньо, Михаил Александров, Юнес Хамза

Любопитни факти:
• Лудогорец е единственият съперник в „А” група, срещу когото ЦСКА не е стигал до победа
• За втори пореден път „червените” влизат в двубоя с точкова преднина в класирането. Преди първата шампионатна среща ЦСКА бе с преднина от 3 точки, сега те са 5
• При успех на ЦСКА днес Стойчо Младенов ще запише своя успех номер 120 в „А” група като треньор. В досегашните си 170 мача той има 119 успеха, 28 равенства и 23 загуби при голова разлика 333:96
• Лудогорец не е допускал гол срещу ЦСКА в осем поредни двубоя
• Разградчани бяха начело в „А” група този сезон единствено след победата си с 2:0 над ЦСКА в петия кръг
• Лудогорец няма победа този сезон като гост в София. „Зелените” загубиха с 2:3 от „Левски” и направиха 2:2 с Локомотив (София)
• Лудогорец е в серия от три „сухи” мрежи

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите