Кубрат Пулев се спря пред журналистите след завръщането си от Германия, предаде репортер на БЛИЦ. Както е известно, снощи най-добрият ни боксьор загуби битката за световната титла в тежка категория срещу Владимир Кличко в петия рунд. Украинецът го нокаутира. Кобрата нападна остро Кличко и го определи като боксьор, който използва твърде много трикове и мръсни номера в мачовете си.

"Аз не уважавам Кличко и няма как да го уважавам. Той не заслужава уважение. Ще ви обясня подробно защо мисля така, но на специална пресконференция, заяви Кубрат пред десетките журналисти. - Аз воювах сам срещу мафия. Не е лесно да се бориш сам срещу една империя и една мафия. Съмнявам се, че украинецът ще ми даде реванш. Загубих, но ще се върна. Аз съм Кобрата и ще се изправя! Казаха ми да вдигам главата. Е, къде повече да я вдигам!? Въпреки всичко в Хамбург аз се чувствах така, все едно се бия пред родна публика. Искам да благодаря на цяла България, че беше с мен и на всички хора от целия свят, които дойдоха в залата, не само да гледат, но и да ме подкрепят. Доказаххе за пореден път, че ние, българите, сме големи. Как спах след мача ли? Спах си нормално. Тепърва ще си правим анализите защо загубих. Тактиката беше да го пресирам, да съм по-близо до него. Всичко се разви много бързо. Много е тежко да се абстрахираш от всички обстоятелства. Липсваше ми опит, а и късмет. Не мисля, че се поддадох на истерията и еуфорията в седмицата преди двубоя с Кличко."

Кубрат се появи в залата за посрещачи с тъмни очила, които скриваха дълбоките му аркади след сблъсъка с украинското страшилище. "Айде, айде, снимай, снимай", се обърна Пулев към жадните за сензации фотографи и свали очилата. През минута-две той бършеше с памук кръвта, течаща от раните по лицето му. Въпреки очевидно неудобното положение Кобрата отговори възпитано и дисциплинирано на всички журналистически въпроси. До него през цялото време беше любимата му жена Андреа.
Пламен Славов/БЛИЦ