Абсолютният световен шампион по бокс в тежка категория Олександър Усик ще се бие отново с британеца Тайсън Фюри в реванш на 21 декември в Рияд, Саудитска Арабия. Това потвърдиха организаторите на срещата, приходите от която се очаква да надхвърлят 250 милиона долара.

"Светът ще види още един исторически сблъсък. Нашата отдаденост към феновете на бокса продължава. Надяваме се да се насладите", обявиха от саудитската компания, която организира мача.

Както е известно, на 18 май Усик победи Фюри с разделено съдийско решение и зарази собствените си шампионски пояси във версии WBA (Super), IBF, WBO и IBO, а освен това спечели титлата на WBC, която беше притежание на 35-годишния британец и се превърна в абсолютен световен шампион. След мача двамата разделиха в съотношения 70:30 в полза на Фюри почти 200 милиона долара.

След това изненадващо стана ясно, че 37-годишният украинец ще притежател на всички пояси само в продължение на по-малко от две седмици, тъй като няма да запази титлата от Международната боксова федерация (IBF) заради непроведен мач срещу задължителния претендент Филип Хъргович.

CONFIRMED! The rematch between Fury & Usyk will take place on December 21 in Saudi Arabia pic.twitter.com/7kltgePeb6