ЦСКА официално потвърди привличането на Иван Тасев от Пирин (Благоевград). Припомняме, че още на 22 март БЛИЦ първи информира, че талантливото крило на "орлетата" ще облече екипа на "армейците". 22-гoдишният Тасев е един от българите, с които ЦСКА се подсилва. БЛИЦ първи съобщи, че и Георги Минчев ще играе за "червените".

Ясни ненужните в ЦСКА, обявяват скоро Георги Минчев

Изпълнителният директор на клуба Филип Филипов говори обширно и за селекцията на дългата пресконференция, която "армейците" дадоха. Брифинът продължи почти 2 часа, като на него беше представена структурата на управление на ЦСКА, новият треньор Томислав Стипич, както и техническият директор Михаил Александров.

При "червените" се завръщат след наеми в други отбори Марк-Емилио Папазов, Симеон Александров, Росен Маринов и Асен Дончев.

"Разгледахме всички български футболисти, които играят в България и в чужди първенства. Имаме идея за някои от тях. Новият Янев и Велизар ги няма. На ЦСКА му трябват футболисти, които веднага да заиграят. Няма време за чакане. Има играчи с потенциал. Иван Тасев идва, Марк-Емилио Папазов се връща, Росен Маринов, Асен Дончев, Симеон Александров. Ще има ядро. Имаме идея да привлечем още двама български футболисти, но не е даденост. Трябва да има качества, ниво и личностни качества. Не е толкова лесно да играеш в ЦСКА“, обясни Филип Филипов.

"Българите в нашия отбор, независимо дали са тези в момента, или нови имена трябва да си извоюват да са в центъра на съблекалнята. Чужденците бяха около българите, а не обратното. Филипов достатъчно добре каза, че следим изкъсо българските футболисти. Тези в чужбина не са толкова много, в България също. Трябва ни футболист, който ще направи разлика, а не да е просто футболист, който да дойде само защото е българин", каза Стоян Орманджиев.