Коул Палмър бе един от героите на Англия на полуфинала на Евро 2024 срещу Нидерландия (2:1). Той изработи победния гол на Оли Уоткинс, подавайки извеждащия пас към нападателя. Сега за "трите лъва" остава последното препятствие по пътя към трофея - Испания. 22-годишният халф на Челси обаче смята, че щом англичаните са стигнали до финала, трябва да довършят работата си и да спечелят.

Ще продължи ли походът на "Непобедимата армада"?

"Всички сме развълнувани. В автобуса пяхме, в съблекалнята също бе купон. Това бе страхотен мач и огромна победа, която може да промени живота ни, този на семействата ни и да направи всички горди. Щом стигнахме до финала, трябва да довършим работата си. Трябва да се насладим на този момент, защото той не се случва често. Всички много искаме да спечелим трофея", коментира Палмър.

"В първите мачове не играехме по най-добрия начин и всички знаехме това. Но сега, когато турнирът навлезе в решителната си фаза, мисля, че изиграхме най-силния си мач. Това е, което искахме да се случи в късните етапи на надпреварата. Мачът с Испания ще е невероятен. Играхме срещу тях на финала до 21 години. Дори тогава двубоят бе гигантски, а не мога да си представя как ще е сега", допълни халфът.

Палмър похвали и селекционера Гарет Саутгейт. "Той създаде сплотеност в отбора. Това е първият ми турнир и виждам колко близки са всички помежду си. Треньорът влага изключително много време, за да ни направи по-добри и да ни подготви за мачовете", каза халфът. 

Финалът Испания - Англия е в неделя от 22:00 часа в Берлин.