Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт ще бъде посветен в рицарско звание след Eвро 2024 и ще стане Сър Гарет Саутгейт, съобщава "The Telegraph".

Новината идва напук на критиките срещу специалиста относно неубедителното представяне на отбора му по терените в Германия. 

Специалистът със сигурност ще получи титлата, ако "трите лъва" триумфират на еврошампионата, но въпреки това, не е изключена възможността това да се случи дори при загуба от Испания на финала в Берлин в неделя. 

Oчакваше се Саутгейт да бъде удостоен с честта след финала на Евро 2020, загубен с дузпи от Италия, но тогава е имало проблем с неговите данъци, който сега вече е изчистен.

Нападателят Хари Кейн пък ще бъде повишен в офицерско звания, а останалите футболисти от националния отбор на Англия ще бъдат наградени с почетни грамоти.

Междувременно стана ясно, че Футболната асоциация на Англия възнамерява да предложи нов договор на селекционера и да го задържи и след Евро 2024. Контрактът му изтича през декември тази година.

Саутгейт е начело на Англия от 28 септември 2016 година.