Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Собствениците на баровете и питейните заведения в Мюнхен са направили извънредна поръчка от стотици хиляди литра бира. Причината за това са придошлите шотландски фенове в града, които в рамките на вчерашния ден са изпили почти всичкото заредено количество от кехлибарената течност.

Около 100 000 се очаква да достигне броят на шотландците пристигнали в Мюнхен за днешния мач срещу Германия за откриването на Евро 2024. Двубоят на "Алианц Арена" е от 22:00 часа.

Най-чаканото събитие в цяла Европа стартира довечера, следете го с БЛИЦ!

Първи от липсата на бира са се оплакали посетителите на бар „Вьорнер“, разположен на централния площад „Мариенплац“ в Мюнхен. Сервитьорите са отказвали всички поръчки за напитката, тъй като е била изчерпана всичката им наличност.

„Как е възможно в Германия да свърши бирата, с която толкова много се гордеят“, попитал 56-годишният Браян Робъртсън, цитиран от „Скотиш Сън“.

„Не е наша вината, че шотландските фенове толкова се наливат с бира“, отговорила сервитьорката.

„Поръчали сме извънредно голямо допълнително количество бира, тъй като не искаме да останем без най-важния продукт в менюто си. Знаете, че в Мюнхен се провежда Октоберфест, но сега явно се заформя Шотоберфест“, заяви Валентина Шаап – мениджър „Хофбройхаус“, което е най-популярната бирария в Мюнхен.