Плеймейкърът на националния отбор на Дания Кристиан Ериксен ще се подложи на операция на сърцето, за да му бъде поставен дефибрилатор. Новината беше съобщена от пресслужбата на „червения динамит“ в социалните мрежи.

„Лекарят на националния тим Мортен Боесен е в постоянен диалог с Кристиан Ериксен и лекарския екип на болницата, за да се информира за последното му състояние. Кристиан е преминал през редица изследвания на сърцето и е взето решение за имплантирането на дефибрилатор. Затова се налага извършването на операция. Установено е, че сърдечният арест се дължи на нарушение в сърдечния ритъм. Ериксен е приел това решение, тъй като то е било потвърдено от датски и международни специалисти, които също са препоръчали операцията“, пише в изявлението на Дания.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Той ще може да продължи да играе. Не виждам проблем с това. Физически ще е способен да продължи кариерата си, но не съм запознат с всички процедури за това, които важат във футбола“, коментира известният датски кардиолог Йорн Бех Лаурсен.

„Операцията за поставяне на дефибрилатор отнема около 30 минути. С това устройство той вероятно ще може да продължи да играе. Не съм запознат обаче с детайлите на неговите изследвания. Ако става дума само за разстройване на сърдечния ритъм, а не за сърдечно заболяване, Ериксен ще може да продължи кариерата си. Не мога обаче да прогнозирам, тъй като не знам подробностите“, обяви кардиологът Якоб Торстед Сьоренсен.

Както е известно, Кристиан Ериксен получи сърдечен арест по време на мача между Дания и Финландия (0:1) от група „В“ на Евро 2020. Няколко минути халфът на Интер беше на границата на смъртта, но беше върнат към живот с използването на наличния на стадион „Паркен“ дефибрилатор. След това 29-годишният футболист беше откаран в болница.