Нешка Робева прояви мъдрост и показа, че има желание да загърби всички скандали в името на доброто на художествената гимнастика. Преди няколко дни между нея и Илиана Раева избухна размяна на реплики след общото събрание, на което настоящата шефка бе избрана за втори мандат с пълно мнозинство - 43 "за" от 43 гласували. Делегатите на клубовете не избраха Робева в Управителния съвет, което явно я подразни и започна войната.

Една от атаките на Нешка бе именно срещу хората, които гласуваха на общото събрание. Според думите й "това не бе общо събрание, а овче събрание."

"Оттук нататък Нешка Робева няма да каже нито една дума, свързана с националния отбор по художествена гимнастика. Има си съдба, каквото е писано - това ще стане. Това е обет, който няма да наруша. Това каза легендарната ни треньорка в "Шоуто на Слави" по бТВ. Аз повече нямам място в този спорт. Не обвинявам никого." Аз съм вярващ човек. Имам много талантливи деца, включително и в "Левски", бях решила следващите 4 години да ги посветя на две от тях в художествената гимнастика. Не било писано", каза Нешка Робева.

"Извинявам се на колежките си, че ги нарекох овчедушни. Те не заслужават това. Абсолютно ясно осъзнавам, че те са продукт на нашето време. Те са част от един народ, който е обезверен, смазан и изплашен. Те не заслужават такава квалификация", допълни още Робева.

Съжалявам, че в момент на много напрежение преди една голяма премиера, наруших обета си за мълчание по отношение на художествената гимнастика, националния отбор, федерацията", каза Нешка.

Тя припомни думи на пророчицата Ванга, която и е казала, че ще бъде 25 години треньор, отстранили са я на 25-ата година и каза, че вярва, че има съдба - точно така е станало.

"Мисля, че успехите ще продължат. Народът е казал - там, където е текло, пак ще тече. С Нешка Робева или без Нешка Робева колелото върви напред. Аз няма да бъда прът в него", каза още тя.