Една от любимките от доскорошните "златни момичета" Християна Тодорова днес за първи път съдийства на новия национален отбор жени. Хриси се ориентира към съдийството, след като прекрати кариерата си със спечелването на бронзовия олимпийски медал миналото лято.

Днес ансамбълът с треньор Весела Димитрова и състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ели Бинева, Лаура Траатс и Теодора Александрова изигра новите си две съчетания на първото официално контролно състезание.

"Днес беше проведено първото официално контролно в зала "Раковски" за ансамбъл жени, ансамбъл девойки и индивидуално девойки, на което присъствах като съдия. Тъй като правилникът е нов, следователно и начинът на съдийстване също е нов. Един съдия трябва да успее да види абсолютно всеки един елемент и детайл на съчетанието, затова то трябва да бъде направено в безупречна последователност. Смело мога да твърдя от това, което видях днес, че и двете композиции на ансамбъл жени са направени така, че съдията може да види всичко. Много са трудни, интересни, динамични и най-важното различни. За този ранен етап от тяхната подготовка, момичетата са в много добра форма и ако продължават да тренират така, както досега, съм сигурна, че ще имат много успехи и ще покажат класата на българската гимнастика", каза Християна Тодорова пред официалната страница на федерацията във "Фейсбук"

"Ансамбъл девойки показаха стабилна игра. Те също имат много трудна композиция с трудни елементи, които ако успеят да направят абсолютно без грешка, ще влязат в битката за медалите. Момичетата са много мотивирани и това се вижда в тяхната игра, която показват на килима.

Индивидуално девойки в състав: Вая Драганова, Анна Келман, Вероника Любчова и Елизабет Йовчева показаха игра, която е нормална за ранния период, в който се намираме. Трябва да се изчистят съчетанията още малко, да наблегнат на формата на тялото, на чистотата на краката, както и на артистичността. Всички до една са много талантливи и упорити и имат сложни съчетания. С наблягането за изчистването на тези неточности и с повече тренировки, аз съм сигурна, че ще напреднат много бързо за кратък период от време.

Пожелавам на всички много успех и кураж на предстоящото Гран При в Москва и нека сезона започне успешно!"