Мерцедес записа първия си успех за сезона във Формула 1 чрез Нико Розберг в Гран при на Австралия, но не забрави бившия си пилот и легенда Михаел Шумахер, който е в процес на събуждане от кома, в която бе поставен на 29 декември миналата година след инцидент със ски.

„Тази победа има едно по-особено значение за нас. Искам да я посветя на Михаел Шумахер, който през този уикенд винаги бе в мислите ни. Той ще продължи да се бори, както само той го може. Желаем му всичката сила, от която се нуждае”, написа сортният шеф на „сребърните стрели” Тото Волф в профила си на социалната мрежа „Туитър” след триумфа на Нико Розберг на пистата „Албърт Парк” край Мелбърн.

Шумахер се състезаваше за Мерцедес и бе съотборник на Нико Розберг от 2010 до 2012 година, когато окончателно сложи край на активната си състезателна кариера. След много седмици в изкуствена кома легендарният германски пилот се намира във фаза на събуждане.

„Той все още не се е събудил. В очакване сме, но разбрахме и приемаме, че всичко това може да продължи дълго. Семейството на Шумахер не губи смелост. Те са до него всеки ден”, сподели мендижърката на Шуми Сабине Кем.

Михаел Шумахер е печелил Гран при на Австралия четири пъти в кариерата си, колкото никой друг пилот. Това е само един от рекордите на седемкратния световен шампион, които все още не са достигнати.

ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските