ФИФА отхвърли жалбата на Футболната асоциация на Аржентина (АФА)  след скандалния мач с Мароко (1:2) от футболния турнир на Олимпиадата в Париж.

Решението беше обявено от президента на АФА Клаудио Тапиа, който допълни, че организацията проучва възможността да обжалва. Той информира още, че е бил предявил официален иск да бъде присъдена точка на отбора, както и да се наложат санкции за виновните.

В първия кръг на груповата фаза на олимпийския футболен турнир Аржентина загуби от Мароко с 1:2. В добавената 16-та минута на второто полувреме Аржентина изравни за 2:2, но реферът Глен Ниберг отиде да гледа видеоповторението за евентуална засада. В този момент започнаха безредици по трибуните на стадион „Жофроа-Гушар“ в Сент Етиен и реферът изведе отборите извън терена, а зрителите бяха помолени да напуснат стадиона. Паузата продължи около 2 часа. След подновяването играта продължи още 2 минути, като попадението за Аржентина беше отменено.

"Дисциплинарната комисия на ФИФА отхвърли иска, който подадохме след събитията, които се случиха в мача срещу Мароко. Ще поискаме да ни бъдат представени аргументите за решението и тогава ще преценим дали и къде да обжалваме“, написа Клаудио Тапия в социалните мрежи.