Олимпийският шампион по борба класически стил в категория до 87 килограма Семен Новиков и вицешампионката в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика Боряна Калейн ще бъдат знаменосци на българската делегация на закриването на Игрите в Париж 2024. Церемонията ще се състои тази вечер от 22:00 часа на "Стад дьо Франс".

Мрежата завря след публикация на Илиана Раева СНИМКИ

Българският олимпийски комитет официално излезе с информация за избора си на спортисти, които ще носят трибагреника тази вечер. Припомняме, че на церемонията по откриването на Игрите в тази роля бяха боксьорката Станимира Петрова и плувецът Любомир Епитропов. 

Семен Новиков, който е украинец, но се бори за България, e eдин от тримата ни шампиони, зарадвали ни със злато от Олимпиадата в Париж. На върха стъпиха още Карлос Насар и Магомед Рамазанов.

Шокиращи факти за Семен – новия герой на България, ето колко пари са платени за...

Последният ден на Игрите ще премине без българко участие. България имаше 46 състезатели в 15 вида спорт, които спечелиха общо 7 отличия - 3 златни, 1 сребърно и 3 бронзови. 

Припомняме, че с бронзови медали се окичиха Божидар Андреев (вдигане на тежести), Кимиа Ализаде (таекуондо) и Хавиер Ибанес (бокс).

Уникална история за странното Бубе, направи нещо невиждано от 36 г.