Днешните прогнози за мачовете от световното първенство са на Ферарио Спасов. Бившият треньор на Литекс, ЦСКА, "Ботев" (Пловдив) и други, а сега на Монтана, коментира пред БЛИЦ предстоящите двубои.

"Аржентина ще победи без никаква трудност Иран. Лионел Меси е решен да направи впечатление на това световно първенство. Ситуацията е същата като през 1986 година с Марадона. Дали нещата ще се повторят, само можем да гадаем. Иранците показаха приличен футбол срещу Нигерия в първия мач, но нямат класата да се противопоставят срещу Аржентина", заяви Спасов.

"На пръв поглед Германия е фаворит срещу Гана. Ганайците се класираха категорично на това световно първенство и футболът, който играят, не е лош. Който ги подцени, може да му изиграе лоша шега. Аз ъм за Германия, те са моят фаворит на финалите. Топлото време вероятно ще помогне в началото на Гана и ще се противопоставят на немците, но през втората част нещата ще си дойдат на мястото. Колкото и да искаш и да имаш желание, в един момент се стига и до качества. А срещу Гана е отбор, който също е гладен за успехи", аргументира се треньорът за двубоя Германия - Гана.

"Нигерия - Босна и Херцеговина е един от равностойните мачове. Сблъскват се два стила на игра. Босненците се представиха добре срещу Аржентина. Като всички балканци обаче, когато очакваме да направят нещо в даден мач, не успяват. Нигерия също разполага с добри играчи, много ми е трудно да прогнозирам, но давам леко предимство за тях", завърши Ферарио Спасов.

Прогнозите на Ферарио Спасов
Аржентина - Иран 4:0
На полувремето 3:0

Германия - Гана 2:0
На полувремето 0:0

Нигерия - Босна и Херцеговина 1:0
На полувремето 0:0

Прогнозите от вчера: Мариян Христов позна единствено победата на Еквадор над Хондурас, но беше далеч в другите си две прогнози. Мариян даде равенство за Швейцария - Франция, който завърши 2:5 и заяви, че Италия ще надвие категорично Коста Рика с 3:0, а мачът завърши със сензационен успех за Коста Рика.