Директорът по комуникациите във ФИФА Валтер Де Грегорио подаде оставка и напуска поста си незабавно, след като преди две седмици бяха арестувани високопоставени чиновници в централата заради корупция.

"Валтер Де Грегорио реши да напусне поста си на Директор на комуникациите и обществените въпроси, с незабавен ефект. Той остава консултант на ФИФА до края на годината," се казва в официалното съобщение на централата.

Де Грегорио заемаше поста си от септември 2011 година и бе един от най-доверените хора на президента Сеп Блатер, който също обяви, че ще се оттегли на извънреден конгрес на централата. Очаква се изборът на нов президент на ФИФА да се състои на 16 декември.

„Валтер работи усилено през последните 4 години и сме му благодарни за всичко, което успя да свърши”, заяви генералният секретар на ФИФА Жером Валке.

В началото на седмицата Де Грегорио разказа следния виц в предаване по швейцарска телевизия: „Президентът на ФИФА Сеп Блатер, директорът по комуникациите и генералният секретар се возят в една кола – кой кара?. Отговорът е - полицията”. Предполага се, че във връзка с този виц идва и оставката на Де Грегорио.