ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Завършилият четвърти на Световното в Катар през 2022 година Мароко сензационно загуби от ЮАР с 0:2 и отпадна на осминфиналите на Купата на африканските нации в Кот д'Ивоар. Южноафриканците хвърлиха бомбата в тази фаза на турнира и на четвъртфиналите ще срещнат Кабо Верде. В края на срещата звездата на мароканците Ашраф Хакими пропусна дузпа, а Софиян Амрабат бе изгонен.

Южна Африка можеше да поведе в 17-ата минута, когато Тебохо Мокоена пробва късмета си от границата на наказателното поле и стреля към долния десен ъгъл, но вратарят Ясин Боно изби с блестящ рефлекс в корнер.

В 33-ата минута Нусаир Мазрауи шутира от границата на наказателното поле и с помощта на страничния стълб прати топката в мрежата. Попадението обаче бе отменено след намеса на ВАР заради засада.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

След почивката в 57-ата минута Темба Зване намери Евидъс Макгопа, който стреля към долния ляв ъгъл и остави Ясин Боно безпомощен, давайки аванс на ЮАР.

В 83-ата минута Мароко получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на Тебохо Мокоена. Голямата звезда на тима Ашраф Хакими обаче пропусна от бялата точка, пращайки топката в аут.

В добавеното време на срещата Софиян Амрабат остави Мароко с човек по-малко, получавайки втори жълт и респективно червен картон. След преразглеждане с ВАР жълтият картон бе отменен и Амрабат получи директен червен, защото се оказа, че е последен в защита. Тебохо Мокоена шутира директно от свободния удар към близкия ляв ъгъл и оформи крайното 0:2, класирайки ЮАР на четвъртфиналите.
САН-ПЕДРО, от нашия специален пратеник РУМЕН ПАЙТАШЕВ

Всички осминафинални двойки в турнира:

На 27 януари (събота)
19:00 часа АНГОЛА - Намибия 3:0
22:00 часа НИГЕРИЯ - Камерун 2:0

На 28 януари (неделя)
19:00 часа Екваториална Гвинея - Гвинея 0:1
22:00 часа Египет - ДР Конго 8:7 след дузпи, 1:1 в редовното време и продълженията

На 29 януари (понеделник)
19:00 часа КАБО ВЕРДЕ - Мавритания 1:0
22:00 часа Сенегал - КОТ Д'ИВОАР 4:5 след изпълнение на дузпи, 1:1 в редовното време и продълженията

На 30 януари (вторник)
19:00 часа Мали - Буркина Фасо 2:1
22:00 часа Мароко - Южна Африка 0:2

Всички четвъртфинални сблъсъци в надпреварата:

На 2 февруари (петък)
19:00 часа Нигерия – Ангола
22:00 часа ДР Конго – Гвинея

На 3 февруари (събота)
19:00 часа Мали – Кот д‘Ивоар
22:00 часа Кабо Верде – Южна Африка

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!