Въпросителните около новия национален треньор са заради Матей Казийски, твърди "24 часа". Част от управителния съвет на волейболната федерация е на мнение, че има известни шансове топнападателят да се върне в отбора, ако не бъде избран Мартин Стоев. За това намекна и министърът на спорта Свилен Нейков, който призна, че се прави всичко възможно звездата ни да играе на олимпийските игри.

По време на общото събрание на федерацията бе обявено, че Стоев е одобрен за поста от УС, и делегатите трябваше да гласуват решението. Изненадващо обаче нещата се обърнаха и в края председателят Данчо Лазаров обяви, че наследникът на Радостин Стойчев ще бъде обявен в понеделник.

Самият Матей реагира много остро на новината за връщането на Мартин, с когото спечелихме два бронзови медала и пето място на миналата олимпиада. Капитанът на "Тренто" заяви, че Стоев е слаб треньор.

Същевременно обаче Казийски, подобно на Стойчев, постави твърд ултиматум, че няма да играе за националния при това ръководство на федерацията. Лазаров и колегите му получиха нов 4-годишен мандат от делегатите, но най-вероятно решенията от този форум ще бъдат атакувани в съда.