Протестиращите за пореден път се опитват да пречат на стотици хиляди софиянци с нови опити за разпъване на палатки, които да блокират пътните артерии на столицата.  

Протестиращите стигнаха Орлов мост, затвориха движението и първите палатки вече са разпънати. 

Пореден опит за палатков лагер има и пред сградата на Президенството. По-рано днес СДВР категорично заяви, че няма да допусне ново блокиране на пътищата с импровизирани палаткови лагери.  По последни данни, полицията е предприела действия за премахването на този палатков лагер.

По-рано шествието стартира от сградата на президентството и премина първо пред Софийския университет. И там протестърите направиха опит да издигнат блокиращи палатки.

Също така протестърите са събирали пейки и кофи за боклук от района, за да укрепят палатките с допълнителни барикади. 

После шествието продължи към Орлов мост, като и там се очаква максимум до часове да бъдат издигнати нови блокади.

Междувременно бе получена информация, че по магистрала „Тракия” са тръгнали 40-50 коли с неразрешената за движение по такива пътни съоръжения скорост 20-30 км в час.

"Ще си върнем барикадите, ще ги изградим отново", заяви по-рано оратор на митинга след което зазвуча националният химн. протестиращите се отправят към Орлов мост , за да изградят барикадите отново.Отпред са майките на деца с увреждания от организацията "Системата ни убива".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ