В столичния квартал „Дружба” продължава да има засилено полицейско присъствие. В района около бл. 29 има няколко буса и над 15 патрулки.

Това съобщават изпаднали в паника обитатели на квартала, които разказват за случващото се във фейсбук групата „Дружба – София”. По думите им, полицаите са евакурили входа, където Росен Ангелов е имал апартамент и обикалят района. Обитател на блока разказва, че са разрешили живущите да влязат в съседния вход, за да не седят на студа.Информацията за акция на МВР до момента не е официално потвърдена и се базира единствено на разказите на живущи в квартал „Дружба”. Те разкриват още, че днес от обяд се е наблюдавало засилено полицейско присъствие, което се е увеличило вечерта и полицейските автомобили са се събрали пред бл. 29.

Според различни коментари на интернет потребители, по-рано мъж е написал, че е познавал Росен Ангелов и преди известно време той действително е живеел във въпросния блок. След това, притеснен, мъжът е изтрил коментара си.

Други потребители разказват, че по-рано днес униформени са обикаляли района на езерото в „Дружба” и са извършвали оглед на района.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ