Военният експерт Александър Коваленко смята, че на Украйна ѝ остават две седмици до следващата масирана ракетна атака от страна на Русия. 

Както отбелязва Коваленко в Telegram, през това време Русия ще може да събере боеприпаси, с които да има възможност да пробие противовъздушната отбрана на Украйна, информира "УНИАН". 

"Стабилизационните изключвания може да продължат през следващите два дни, но като цяло енергийната система ще бъде балансирана... в продължение на две седмици. Две седмици.

- Точно толкова време е необходимо на руските окупатори, за да натрупат боеприпаси, способни да пробият противовъздушната отбрана и да нанесат значителни щети. Две седмици са средният период на пауза, с който ще трябва да свикнем", пише Коваленко. 

Според експерта, в периода между ударите по Украйна Русия извежда ракетите от складовете, извършва тяхната поддръжка и логистика, както и производството на боеприпаси.

"Всичко това е включено в този период между ударите по Украйна, което още веднъж показва възможностите. По-точно, невъзможността на окупаторите да извършват такива удари ежедневно.

- Заслужава да се отбележи също, че не са изминали и две седмици от последния масиран удар в Украйна, но и той не беше толкова масиран, колкото на 10 октомври. Явно руснаците са бързали заради заседанието на Европейския парламент", подчертава Коваленко. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук