Ежедневният доклад на британското военно разузнаване за ситуацията на фронта в Украйна акцентира върху прегрупиране на руските сили и усилване на позициите им в Южна Украйна заради продължаващото контранастъпление на украинските войски в Херсонска област.

Въпреки това, в Донбас Москва продължава да напредва, като особено тежки битки се разиграха край Пески, недалеч от летището в Донецк. 

Селището вероятно остава "спорна" територия между двете страни, а битката за него вероятно ще продължи казват служители на разузнаването. Според британците, руската офанзива вероятно има за цел да установи контрол над магистрала M04, която е основният подход към Донецк от запад.
 

 

Припомняме, че според официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, Пески вече се контролира изцяло от руските сили:

"В резултат на настъпателните действия на съюзническите сили селището Пески на Донецката народна република беше напълно освободено", каза той по време на брифинг по-рано днес.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук