Холандската телевизия NOS съобщи, че най-малко девет души са загинали при разбиването на пътническия самолет на Търкиш еърлайнс на международното летище Схипхол в Амстердам.
От Министерството на транспорта на Турция все още съобщават за седем загинали.
По предварителни данни при самолетната катастрофа в Амстердам са загинали седем души, съобщиха пред журналисти от кризисния център на Министерството на транспорта на Турция. “Те са починали в болница, където са били откарани след падането на самолета”, каза представител на министерството. 
Междувременно холандската телевизия NOS съобщи, че най-малко девет души са загинали при разбиването на самолета на Търкиш еърлайнс на международното летище Схипхол в Амстердам. Телевизията твърди, че шестима от загиналите са пътници, а трима са членове на екипажа. В пряк репортаж телевизията показа редом до отломките на самолета, разцепил се на три големи части, как спасителите са положили покритите тела на най-малко девет загинали. Ранените на носилки ги откарват с коли на Бърза помощ. Тези, които не са пострадали, с автобус са откарани в спортен център в съседното градче Бадхуфедорп. От летището засега отказват да съобщят броя на жертвите. Полицията е отцепила минаващата на 100-150 м. от мястото на падането на Боинга оживена магистрала А-9, на която се е образувало задръстване. Навсякъде е разхвърлян багаж. Пожар при инцидента не е избухнал.
Директорът на летище Схилхол потвърди, че са загинали 9 души, а 50 души са ранени.
Представител на холандския национален координатор за борба с тероризма заяви, че нищо не сочи причина за разбиването на самолета Боинг-737 в Амстердам да е бил терористичен акт.
Турският пътнически самолет Боинг-737-800 се разби при кацане на летище Схипхол в Амстердам. Самолетът със 127 пътници и 7 души екипаж на борда е излетял в 8,22 часа от Истанбул. /БЛИЦ