Сръбският журналист Стефан Цветкович разпространи няколко снимки на лице, за което твърди, че е замесено в убийството на Оливер Иванович, един от лидерите на косовските сърби. Това отбелязва скопското електронно издание МКД.

Цветкович заяви, че е успял да вземе снимките с усилията на свои колеги албанци от Косово. Съвместното им разследване е показало, че лицето на фотографиите е пристигнало в Косово на 12 януари и в деня преди убийството на Иванович е минал 14 пъти пред офиса на партията му „Свобода, демокрация, справедливост“.

Журналистът привежда информация, съгласно която за убийството на Оливер Иванович са платени 40 хиляди евро.

Според Цветкович обаче в него не са замесени нито косовските, нито сръбските власти, уточнява „Фокус“.

По-рано днес източници на електронното издание Gazeta Express от Косовската разузнавателна агенция (КИА) и полицията разкриха, че е известно името на убиеца на председателя на Гражданското движение „Свобода, демокрация, справедливост“ Оливер Ивановски, застрелян на 16 януари 2018 г. в Косовска Митровица.

„КИА и косовската полиция разполагат с информация за това кой е натиснал спусъка и мотивите му това убийство", разкрива източник, който редакцията определя като „надежден“.

„Може би те не разполагат с цялата информация, за да разпоредят ареста на предполагаемите извършители, но имат следа. Много е вероятно институциите за сигурност да са информирали политическите лидери, както в Косово, така и в Сърбия, за техните констатации", подчерта източникът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!