Млада българска дизайнерка покорява световната сцена с таланта си, а нейни модели влязоха в италианското издание „Vogue“. Елизабет Кайн е само на 24 години, но брандът й LIZA KAIN вече е разпознаваем извън България.

„Винаги съм имала афинитет към модата и изкуството, както и към това да експериментирам , създавайки по-нестандартни визии. В ранна детска възраст обожавах да променям, понякога съсипвайки, дрехите, които вече имах.

Подбудата за тези ми действия бе чрез дрехите да олицетворя по- добре себе си и това, което искам да пресъздам като усещане“, споделя Елизабет в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и „Вдъхновените“.Първоначалните планове на младата българка са да следва икономика, но вместо това, преди пет години заминава да учи моден дизайн в Лондон.

През годините нейни модели участват в топ дефилито на годината - "Седмицата на модата" в Лондон. Именно там е забелязана и от италианското издание на списание Vogue публикува снимки на палто, направено от Лиза. Изработката на дрехата отнема месеци денонощен труд.

„След много безсънни нощи щоуто мина за един миг, а този миг ми позволи колекцията ми да достигне до различни медии и артисти, които след това носиха моите дрехи на различни точки на света. Палтото-цвете, публикувано във Vogue, е една от най-сложните ми конструкции“, разказва дизайнерката.Благодарение на всички тези успехи Лиза събира смелост и отваря своя първи шоурум на ул. Солунска 36 в София в края на 2019 г.

Моделите й се отличават по това, че във всеки един от тях влага частица от себе си.

„Старая се да допринасям както с дизайн, така и с изпипани конструкции, които могат да обгърнат женското тяло. Радвам се, че мога да предложа на своите клиенти възможността да променяме заедно, да пресъздаваме тяхното виждане и усещане чрез персонално изработените текстили и бродерии“, посочва Елизабет Кайн.В професионалния си път Лиза преминава и през трудни моменти, особено в тези несигурни времена на пандемия.

„В момента до голяма степен развитието на модния свят е ограничен. Старая се да гледам възможно най-позитивно и да използвам тези трудни времена, за да отдъхна и развия креативността си.Ще се радвам да имам възможност да се възползвам от бъдещите иновации в сферата, за да изградя един съвременен бранд, който се грижи както за нуждите на своите клиенти така и за бъдещето ни на Земята“, казва още LIZA KAIN.