Собственикът на посредническата компания, която е наела двамата българи от екипажа на похитения от хуси кораб "Galaxy Leader" Золтан Сулай, заяви във Варна за Радио Варна, че за съжаление няма връзка с  капитана Любомир Чанев и със старши помощник-капитана Данаил Веселинов.

Той каза още, че капитан Чанев има жилище във Варна, но живее със семейството си в Благоевград.

Сулай каза още, че се надява сагата с отвличането да приключи успешно, но няма информация за водените преговори, които са прерогатив на МВнР.

БЛИЦ припомня, че екипажът е бил на плаване с автомобиловоза от около месец и половина, не е имало проблеми. Това разказа съпругата на старши помощник капитана.

Тя разказа, че Данаил Веселинов работи за варненската компания посредник за наемане на екипажи „Стамко“ от 13 години и никога не е имал проблеми.  

За последно двамата съпрузи са се чули в събота, ден преди отвличането на кораба.

„Беше усмихнат, нямаше проблеми и притеснения, всичко беше наред“, разказа съпругата на Данаил Веселинов. 

Според нея отвличането на кораба в неделя е станало внезапно, но не изключи и да са намесени политически причини, свързани с военния конфликт в Близкия изток.  

„Никой не ни е търсил за искане от откуп или да ни предаде съобщение от съпруга ми“, разказа още Събина Веселинова.

Капитан на отвлечения кораб е 38-годишният Любомир Чанев. Мъжът живее със семейството си във Варна, но корените са му от петричкото село Кавракирово.

Родителите на капитан Чанев, които са земеделски производители, и сестра му, от години живеят в благоевградския квартал „Струмско“. Към момента те отказват да говорят за случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук