Известният виртуален археолог Скот Уоринг отново насочи очи към стари фотографии на повърхността на Марс, направени преди това от роувъра на НАСА. И както обикновено, той намери нещо върху тях - „древен артефакт“. 

Потребителят на YouTube IC Devices сподели снимка на повърхността на Марс в мрежата, която показва странен артефакт. Уоринг казва, че това е старо откритие, за което не е знаел преди.

Тайнствен сив обект се откроява сред общия пейзаж на Червената планета. Обектът има трислойна структура. За удобство Скот леко е обработил картината с графичен редактор.Уфологът обърна специално внимание на факта, че оригиналната връзка към тази снимка на НАСА се оказа неработеща, тоест снимката, според Уоринг, е умишлено изтрита. Този факт обаче още повече привлече вниманието на изследователите към въпроса за живота на Марс.

В заключение, уфологът прави предположението, че ако този обект е бил открит на Земята, например, на места, където е живяла древната цивилизация на маите, то този предмет със сигурност би бил приписан на човека.

Превод: БЛИЦ