Страсбург осъмна накрак, след като снощи атентатор откри стрелба и уби няколко души по време на коледен базар близо до площад Клебер до един от централните площади в града. В момента полицията е обсадила жилищна сграда в Страсбург, в квартал Нюдорф, в която се е барикадирал стрелецът от Коледния базар. Той е 29-годишен, казва се Шариф Шекат и е роден в Страсбург.

Беглец: Разбра се как атентаторът Шариф е успял да се скрие от полицията след терора в Страсбург


Сутринта преди атентата е трябвало да се яви в полицията, за да бъде разпитан за въоръжен обир. Той обаче не се появил. Спецчасти току-що са нахлули в къщата, но не са открили атентатора. Преди това според очевидци са извикали: "Няма смисъл да се криеш!" Малко преди да се барикадира той рани полицай при бягството си. Вестникът съобщи, че полиция е обискирала жилището на нападателя и е открила в него ръчни гранати.

Скандална информация за чудовището, което окървави Страсбург

Полицаят също е успял да го простреля. Жена, която е била на базара по време на стрелбата, описа нападателя.

"Чух взрив и видях как един мъж падна. Друг стоеше до него и не му помогна, само гледаше и имаше празен поглед. Това ме направи подозрителна. Беше висок към 1,80-1,90, носеше черна шапка, черно яке, тъмни панталони и маратонки. Зад него хората се обърнаха и хукната да бягат", разказва тя.

Жертвите се увеличиха, очевидец разказа последните мигове на един от загиналите (СНИМКИ/ВИДЕО/НА ЖИВО)

По-рано в мрежата се появи фотография на заподозрения за стрелбата в Страсбург. Заподозреният Шариф Шекат е роден през 1989 г. и е включен в базата данни S - това са дела, свързани със заплаха за държавната сигурност. Той е имал присъди във Франция и Германия и е лежал в затвора.

Според последна информация, непотвърдена официално от властите, четирима души са загинали при стрелбата в Страсбург, информира BFM TV, позовавайки се на свои източници. Също така единадесет души са ранени, като поне 7 от тях са в тежко състояние. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!