Лидерът на Чечня Рамзан Кадиров е уверен, че опитът на въоръжените сили на Украйна да организират контранастъпление в зоната на "специалната операция" ще доведе до огромни загуби на противника в жива сила и техника, пишат чуждите агенции.

„Има толкова празни дискусии по темата за контранастъплението на нацистките формирования в Украйна. Не разбирам защо всички са толкова разстроени? Лично аз съм за това, ако го направят.

За успешна контраофанзива те се нуждаят от големи ресурси, загубата на бойци е неизбежна. В същото време нашите позиции са благоприятни и укрепени.

Бойната тактика е изпипана, техниките и маневрите на врага са отгатваеми. Отбранителната позиция на нашите войски ще позволи използването на по-малко ресурси.

Напротив, контранастъплението на украинските сатанисти и наемниците от НАТО ще бъде в наша полза по всички точки.

Е, и като черешка на тортата - трофеи, образци на чужда техника, тълпи от затворници, които както винаги, ще се окажат военни готвачи или електротехници.

Днес в Русия има отлична ситуация. Има една консолидация на обществото, каквато не сме имали преди и с която никоя друга държава не може да се похвали. Позицията на нашия президент е подкрепена от рекорден брой граждани.

Навсякъде има плюсове. Така че, ако НАТО и украинските нацисти искат да контраатакуват в която и да е посока, аз искрено ги моля да заловят повече образци чисто нови оръжия, за да попълнят нашите колекции от пленени оръжия “, написа Кадиров в Telegram.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук